Події
11 травня 2016
Вілкул вимагає повернути червоний Прапор Перемоги
У Раді зареєстровано законопроект, який може зняти заборону з Прапора Перемоги.
news-image

Депутати від фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді України внесли законопроект про зняття заборони на використання Прапора Перемоги. Про це в середу повідомив заступник глави фракції Олександр Вілкул, передає «Є!»

В минулому році, коли приймалися ці антилюдські закони про декомунізацію, що забороняють важливі символи Великої Вітчизняної війни, ми відстояли право ветеранів носити бойові нагороди, і сьогодні ми вносимо законопроект, який прибирає заборону на використання бойового Прапора Перемоги. Це прапор 10 мільйонів українців, які загинули на фронті, і це їх прапор, і їхнє свято! - заявив він на пленарному засіданні.

Також він зазначив, що 9 травня - це свято, а не День скорботи.

І якби наші предки не змогли свого часу об'єднатися і перемогти найстрашнішу військову машину Третього рейху, то і нас би не було. І сьогодні ми зможемо об'єднатися для того, щоб відновити мир у нашій країні, для того, щоб було нормальне життя, - заявив він.

На своїй сторінці у Фейсбуці нардеп додав, що Інститут  Національної пам'яті, який забороняє Прапор Перемоги, перетворився в антиукраїнську організацію.

У Дніпропетровську вже перейменовують вулицю Героїв Сталінграда. При тому, що це є в Парижі. Ми будемо оскаржувати в суді це перейменування, - повідомив він.
Читайте також: Біля маєтку Порошенка гелікоптер обстріляв садибу