Політика
11 травня 2016
«Це дикість», - нардеп про поправки до закону щодо Генпрокурора
Сергій Лещенко заявив, що це світовий прецедент, щоб закон переписували під одну людину.
news-image

Журналіст на народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко назвав "дикістю" голосування у парламенті змін до законопроекту щодо обрання нового Генпрокурора. Про це він заявив на прямому включенні зі зборів фракції в ефірі Шустер LIVE, повідомляє «Є!».

"Це дикість, такого немає в нормальному світі, щоб закони міняли під одну людину. Є вимоги", - наголосив журналіст.

Лещенко зауважив, що юридична освіта є беззаперечною умовою перебування на посаді Генерального прокурора, тому її не можна скасовувати. Глава Генпрокуратури, згідно обов'язків, має представляти обвинувачення у суді, але без відповідної освіти це неможливо, підкреслив нардеп.

Журналіст обурений тим, що усі поправки до закону написані конкретно під Юрія Луценка. Він переконаний: Генпрокурором має стати людина аполітична. Й справа не у здібностях Луценка, а у самому принципі порушень міжнародного права, акцентує Лещенко.

"І ми не говоримо про його здібності на цій посаді. Мова про практику, яка неприпустима в нормальній державі", - заявив він.

Нагадаємо, візит Петра Порошенка до Великої Британії перенесений у зв'язку із проблемами довкола обрання нового Генпрокурора.

Читайте також: Ігор Луценко заявив, що Порошенко не поїхав до Британії через офшорний скандал