Політика
12 травня 2016
«Батьківщина» проголосує за призначення Луценка Генпрокурором
У політичній сили вирішили, що таке рішення відповідає національним інтересам держави.
news-image

Політична партія "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко має намір проголосувати за законопроект, який дозволятиме людині без вищої юридичної освіти обійняти посаду Генерального прокурора України. Про це заявив народний депутат від даної фракції  Андрій Кожем’якін, повідомляє «Є!» з посиланням на Інформатор.

Кожем’якін зазначив, що поспілкувався з цього приводу з Президентом Петром Порошенком й фракція дішла висновку, що таке рішення зараз необхідне для національних інтересів країни. Тому на голосуванні, котре відбудеться 12 травня, "Батьківщина" у повному складі підтримає відповідне рішення парламенту.

Раніше голосування за даний законопроект було провалене у Верховній Раді, бо його не підтримала необхідна кількість депутатів. Але при підтримці "Батьківщини" у Луценка з'явились шанси стати Генеральним прокурором країни.

Народний депутат від даної політсили Сергій Власенко наголосив, що раніше "Батьківщина" не підтримала ініціативу Президента, бо законопроект був запізно вивішений й з ним перед голосуванням не встигли ознайомитися депутати.

Нагадаємо, журналіст на народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко назвав "дикістю" голосування у парламенті змін до законопроекту щодо обрання нового Генпрокурора.

Читайте також: Через негаразди в Раді президент не їде до Великобританії