Політика
12 травня 2016
«БПП» поновила Ігоря Кононенка на посаді першого заступника голови фракції
У Генпрокуратурі вважають, що Кононенко не чинив тиск на Абромавичуса.
news-image

Фракція БПП на ранковому засіданні абсолютною більшістю поновила Ігоря Кононенка на посаді першого заступника голови фракції. Про це повідомила у четвер прес-секретар голови фракції БПП Юрія Луценка Лариса Сарган у своєму Facebook, передає «Є!»

За її словами, офіційною підставою для цього стала відповідь Генпрокуратури про те, що заява колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про тиск, який чинив на нього Кононенко, не знайшла підтвердження.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи міністерства і чиненні тиску. Антикорупційне бюро у квітні заявило, що не знайшло фактів незаконного впливу нардепа з фракції БПП і одного з найближчих соратників президента Ігоря Кононенка на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Абромавичуса.

Водночас згідно з даними розслідування "панамського архіву", Кононенко пов'язаний з офшорами.