Події
12 травня 2016
CБУ відмовилася заводити карні справи через скандальні списки «Миротворця»
Інформація про акредитованих журналістів, яку нещодавно оприлюднили на сайті "Миротворець", не може бути підставою для відкриття справ проти нього.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це сьогодні "Українській правді" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

За його словами, у відомстві розуміють, що журналістам потрібно оформляти дозволи для роботи на території "ДНР" та "ЛНР" та це не є злочином.

Ми розуміємо, що вони змушені це робити, - підкреслив Тандіт. - Втім, є люди, які під прикриттям використовують журналістське посвідчення. У таких випадках ми будемо після того як закінчиться неоголошена війна, в рамках чинного законодавства, проводити певні дії, щоб зрозуміти, чим займалися ці псевдожурналісти".

Нагадаємо, нещодавно сайт "Миротворець" 10 травня оприлюднив списки журналістів, які отримували акредитацію у так званій "Донецької Народній Республіці". При цьому серед пропагандистів у них виявилися журналісти іноземних інформаційних агентств та проукраїнські робітники ЗМІ, яких у центрі дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України звинуватили у співробітництві з бойовиками. Частина з них вже отримали погрози від радикально налаштованих патріотів.

Читайте також: Скандал з «Миротворцем»: посол ЄС висловив обурення