Війна
12 травня 2016
Ватажки «ДНР» планують у Мінську відмовитись від перейменування населених пунктів
У самопроголошеній республіці твердять, що у такий спосіб Київ намагається затягнути конфлікт.
news-image

Перейменування Верховною Радою низки населених пунктів на окупованих територіях Донбасу буде обговорюватися на переговорах в Мінську. Про це 12 травня журналістам повідомила "в.о. міністра закордонних справ", представник "ДНР" в політичній підгрупі на переговорах в Мінську Наталія Никонорова, повідомляють донецькі ЗМІ, передає «Є!»

«Від ОБСЄ вже отриманий порядок денний на майбутні зустрічі 17 і 18 травня. Обговорюватимуться модальності виборів, амністія, коротко буде порушено питання про забезпечення безпеки на виборах. Також піднімемо тему перейменування наших населених пунктів», - сказала вона.

Представниця самопроголошеної республіки заявила, що спроби України перейменувати міста - це "навмисне намагання пригальмувати врегулювання конфлікту".

У "ДНР" зазначили, що планують відмовитися від перейменування.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що мешканці мікрорайону Східний у Маріуполі, котрий у минулому році потрапив під обстріл, мітингують проти перейменування вулиці на Героїв АТО.

Як стало відомо, Зарічний районний суд у Сумах зупинив декомунізацію вулиць через позов депутата від "Опозиційного блоку".

Читайте також: Кримчани порадили перейменувати Київ у Маразмоград