Київ
13 травня 2016
У неділю у Києві відбудеться KYIV EURO MARATHON
Грошова винагорода переможцям та призерам становить 84 000 грн.
news-image

15 травня в рамках святкування Дня Європи KYIV EURO MARATHON збере в столиці любителів бігу та професійних спортсменів з усього світу, передає «Є!» із посиланням на організаторів заходу.

Організатори вважають, що ця спортивна подія міжнародного рівня стане ще одним кроком України в Європу та наблизить столицю до активного та спортивного стилю життя.

Забіги KYIV EURO MARATHON відбудуться у Печерському районі Києва, а старт і фініш – на головному спортивному майданчику країни – НСК «Олімпійський» о 9.00.

Грошова винагорода переможцям та призерам становить 84 000 грн.

Позмагатися за неї зможуть як новачки-любителі, так і професіонали, серед яких учасники олімпійського руху, зірки спорту і шоу-бізнесу, представники європейських дипломатичних місій.

У програмі заходу заплановані такі дистанції: марафон (42 км 195 м), марафонська естафета (6 км + 12 км + 6 км + 12 км + 6 км 195 м), 12 км, 6 км, благодійна гонка на 1 милю та шкільна ефстафета.

Зібрані завдяки благодійному забігу кошти будуть спрямовані на підтримку програми «Кисень.ua» із забезпечення інгаляторами та пульсоксиметрами людей, хворих на муковісцидоз (Фундація «Відкриті долоні»), та обладнання сенсорними розвиваючими іграшками безкоштовної студії соціалізації дітей з аутизмом (Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»).

Загалом 15 травня очікується близько 1200 учасників із 14 держав, серед яких –  Великобританія, Канада, Білорусь, Японія, Німеччина, США, Італія, Молдова, Малайзія, Нігерія, Росія, Естонія тощо.

Також до участі у змаганнях запрошено професійних спортсменів-легкоатлетів.

Серед учасників дистанції 42 км – триразовий переможець Московського марафону, переможець Марафону у Північній Кореї, член національної команди Олімпійських ігор в Лондоні Іван Бабарика, переможець Кубку Світу з бігу на 100 км Олександр Головницький, бронзовий призер Харківського марафону 2016 Артем Піддубний, переможець Одеського марафону 2016 Володимир Васьков, переможиця чемпіонату України з бігу на 100 км Олена Шевченко, срібний призер Київського марафону 2015 Олександр Майко, багаторазова переможиця Київського Марафону Людмила Шелест. У забігах на 6 і 12 км візьмуть участь Катерина Карманенко, найновітня чемпіонка з напівмарафону 2016р (9 травня, Ковель), бронзовий призер чемпіонату України з бігу на 10 км Артем Казбан, чемпіон України з легкої атлетики серед юніорів Вадим Рабчун, чемпіонка України з бігу на 1,5 і 3 км Юлія Кутах, чемпіонка України з легкої атлетики серед юніорів Євгенія Прокоф’єва, триразовий переможець Московського марафону і переможець марафону у Північній Кореї Олександр Матвійчук, учасник чемпіонату світу у Пекіні і переможець багатьох міжнародних марафонів Олександр Бабарика тощо.

Усі забіги транслюватимуться наживо.

Зареєструватися на KYIV EURO MARATHON можна на www.athletic-events.com

Читайте також: «Пікнік в Європі», «Street Music Day», «Сальса-марафон», екскурсії та уроки англійської - список заходів до Днів Європи