Україна
15 травня 2016
«Ми вдячні за популяризацію кримських татар, які проживають в Росії», - у Криму прокоментували перемогу Джамали
Російська влада півострова запрошує європейців відвідати Крим.
news-image

Глава комітету кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк прокоментував перемогу української співачки кримськотатарського походження Джамали на пісенному конкурсі Євробачення-2016, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА "Новости".

"Головне, щоб Джамала в своїх концертах піднімала питання про те, що в російському Криму живе багатонаціональний і єдиний народ і ніякої ворожнечі не вносила. Культура повинна бути без політики", - заявив чиновник.

Черняк підкреслив, що якщо не брати до уваги політичне підґрунтя пісні, що вказує на депортацію кримськотатарського народу за радянських часів, з якою виступила Джамала, він вдячний їй за популяризацію культури та історії кримських татар, які проживають в Росії.

"Я знаю Джамалу не один рік, у неї чудовий голос. Але ми розуміємо, що тут була політична перемога. Не дивлячись на це Джамала привернула увагу до нашого півострова. Спасибі їй за це. Тепер європейці можливо поїдуть до нас в гості. Ми відкриті для Європи, ласкаво просимо до Криму ", - заявив Черняк.

Нагадаємо, Джамала розповіла, у якому місті має пройти Євробачення наступного року.

Як раніше повідомлялось, після завершення Євробачення 2016 переможниця конкурсу Джамала розповіла журналісту про свої відчуття.

Читайте також: Кіркоров пояснив, чому Лазарєв зайняв на «Євробаченні» лише 3 місце