Війна
15 травня 2016
Оприлюднена розмова козацьких ватажків, котрі контролюють продаж вугілля на Донбасі (відео)
Владислав Бріцин і Олександр Гайдей домовляються про відсоток, котрий будуть сплачувати за транзит автомобілів.
news-image

Владислав Бріцин і Олександр Гайдей, командири козацьких бандформувань, які контролювали міста Антрацит і Свердловськ на півдні Луганської області в 2014-2015 роках, домовляються телефоном про транзит вугілля через окуповані міста. Розмова оприлюднена в YouTube, повідомляє «Є!».

У розмові отамани обговорюють схеми поставок в Росію видобутого на підконтрольній території вугілля і домовляються про те, який відсоток Гайдей буде отримувати з вантажівок, що проходять через підконтрольне йому місто до кордону РФ. Причиною стало невдоволення одного із командирів, що вантажівки не сплачують йому за проїзд жодної данини.

"Машини твої поїхали. Тільки я не відчуваю нічого. Я ж теж не мільярдер. Я теж годую людей. Дайте мені що-небудь. Скільки я можу за свої бабки це робити?"- зажадав Гайдей.

Він категорично заявив, що поки не буде сплачено відсоток, автомобілі через окуповане місто проїжджати не будуть. Бріцин у відповідь звинуватив свого "колегу" у тому, що він обкладає даниною усі автомобілі, котрі проїжджають повз місто, тому має й без того гідний прибуток.

Після довготривалої розмови командири бойовиків все ж домовились, що за транзит вугілля буде сплачуватися 10% від загальної вартості.

Відео має ненормативну лексику, 18+

Читайте також: Ватажки «ДНР» планують у Мінську відмовитись від перейменування населених пунктів