Події
16 травня 2016
На Київщині затриманий молодик, що підозрюється у вбивстві 10-річної дівчинки
Дитина пішла увечері до сусідів гратися з подругою і не повернулася додому.
news-image

Поліція столичного регіону затримала 24-річного уродженця Одеської області, проживаючого останнім часом у селі Нижча Дубечня, Вишгородського району, якого розшукували за підозрою у вбивстві 10-річної дівчинки, передає  «Є!» із посиланням на ГУНП в Київській області.

14 травня, о 22:30 на лінію «102» поліції Київщини зателефонувала 58-річна жителька села Нижча Дубечня, Вишгородського району, та повідомила про зникнення онуки. З’ясувалося, що 10-річна дитина пішла увечері до сусідів гратися з подругою і не повернулася, та про її місце знаходження нікому нічого невідомо, - повідомили у поліції.

Поліція Вишгородського району разом бійцями Нацгвардії, кінологами та місцевими мешканцями всю ніч шукали неповнолітню та прочісували вулиці і околиці села. Вранці неподалік від населеного пункту у канаві було знайдено тіло дівчинки без ознак життя, присипане хмизом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

Тіло неповнолітньої направлено на судово-медичну експертизу.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що до зникнення малолітньої може бути причетний 24-річний уродженець Одеської області, який останнім часом проживав у селі Нижча Дубечня, Кіструга Андрій Валерійович.  Чоловік раніше вже притягався до кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження)  КК України, а нещодавно йому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

На час кримінального розслідування молодик перебував під домашнім арештом, однак раптом він зник.

Вчора увечері, 15 травня, оперативники влаштували засідку підозрюваному, де і затримали його.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини трагедії та проводяться слідчі дії.