Суспільство
16 травня 2016
Адвокат вимагає від російського телеканалу вибачень за спотворення сенсу пісні Джамали
За словами російських коментаторів, Джамала співала про людей, які залишають батьківщину в пошуках кращого життя.
news-image

Російський адвокат Дмитро Сотников збирає підписи під електронною петицією до керівництва російського державного телебачення з вимогою публічно вибачитися за образу пам'яті депортованих у 1944 році кримських татар, яким присвячується пісня української співачки Джамали, передає «Є!» із посиланням на Події Криму.

Адвокат хоче домогтися таких вибачень від генерального директора Всеросійської державної телерадіокомпанії Олега Добродєєва за те, що в ефірі російського телеканалу "Росія-" коментатори передали зміст пісні Джамали як "молитву за тих людей, що волею чи неволею залишають свій дім в пошуках кращої життя ".

І це при тому, що пісня починається по суті зі слів про геноцид кримських татар, про їх депортацію і розповідає про долю людини, у якої сталінський режим відібрав батьківщину, - наголошується в петиції.
Говорити в ефірі телеканалу "Росія-1" про те, що депортація кримських татар була" вибором людей на користь пошуку кращого життя ", - це блюзнірство і образа як для самого кримськотатарського народу, так і для мільйонів жертв сталінського режиму, - зазначив автор петиції.

Як повідомлялося, 12 травня під час телевізійної трансляції конкурсу "Євробачення 2016" коментатори російського каналу "Росія 1" по-своєму трактували зміст пісні "1944" української співачки Джамали. Російські коментатори вважають, що пісня не має драматичного історичного підтексту: за їхніми словами, Джамала співає про людей, які залишають батьківщину в пошуках кращого життя.

Читайте також: У цей день у Києві відбулося урочисте відкриття «Євробачення - 2005» (відео)