Політика
16 травня 2016
Парубій підтримує рішення про збільшення зарплати нардепам
Спікер вважає, що чиновники мають отримувати гідну зарплату.
news-image

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підтримує рішення попереднього спікера Володимира Гройсмана підвищити депутатам заробітну плату з 6 109 гривень до 17 425 гривень і не має наміру його скасовувати. Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам", передає «Є!»

Скажу непопулярну річ: якби це не було останнім рішенням Володимира Борисовича Гройсмана, це було би першим рішенням Андрія Володимировича Парубія, – сказав спікер.

Парубій пояснив, що одним з головних застережень європейських експертів у боротьбі з корупцією є забезпечення чиновникам гідної зарплати паралельно з введенням каральних заходів, тому він вважає популізмом оголошення про боротьбу з корупцією при відсутності гідних зарплат для чиновників.

Крім цього Парубій пояснив, чому в парламент не виноситься законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканості:

Виносити в зал законопроект логіка є тоді, коли є гарантія його підтримки. Ми розпочали декілька конституційних процесів одночасно: по децентралізації, судовій реформі, і питанню зняття депутатської недоторканості. На зборах голів фракцій ми домовляємося, щоб в зал виносились ті законопроекти, які мають підтримку більшості, – зазначив спікер.
Читайте також: Відсьогодні новий директор ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун приступив до роботи