Події
16 травня 2016
Кремль натякає, що Україні до «Євробачення-2017» доведеться пустити й співаків з «чорного списку»
Правила відбору учасників на "Євробачення" єдині для всіх країн, і Україна, яка в 2017 році році буде приймати цей конкурс, доведеться їм слідувати.
news-image

Таку думку висловив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в бесіді з ТАРС, відповідаючи на питання про те, як в Кремлі ставляться до заявленого Києвом наміру "фільтрувати" "учасників Євробачення" від Росії, пише «Є!».

"Євробачення" - це міжнародний конкурс, і приймаюча сторона повинна слідувати правилам "Євробачення", - заявив Пєсков. 
Все інше - це їх компетенція, - зазначив він.


На питання про те, чи не варто Росії взагалі відмовитися від участі в "Євробаченні" на території України, Пєсков відповів: "Зачекайте шашкою махати!"

Нагадаємо, 14 травня в конкурсі "Євробачення" перемога була віддана учасниці з України Джамалі. Відповідно, конкурс наступного року відбудеться на території України.

Незабаром після завершення конкурсу в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва" депутат Верховної ради України Антон Геращенко заявив, що на "Євробачення-2017" не зможуть потрапити представники Росії, які висловлюються "на підтримку російської агресії проти України". За його словами, участь у конкурсі зможуть взяти тільки ті виконавці, які, зокрема, не підтримують анексію Криму Росією.

Читайте також: Джамала розповіла, у якому місті має пройти Євробачення наступного року