Світ
16 травня 2016
У Фінляндії ведмідь вибіг на фотографа (фото)
Фотограф заявляє, що не встиг злякатися.
news-image

Фінський фотограф-анімаліст Ласси Куяла, як зазвичай, у неділю знімав птахів в містечку Рантала, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Куяла лежав на животі і фотографував в той момент, коли в об'єктиві з'явиласяя якась темна пляма, що рухалася. Спочатку фотограф подумав, що це біжить собака.

Птахи злякалися руху і розлетілися, а я почав дивитися, що їх налякало. Спочатку я подумав, що до мене біжить собака, але раптово я зрозумів, що це бурий ведмідь, - розповів Куяла.
Зрозуміло, фотограф-анімаліст завжди мріє про таку ситуацію. Я сорок років фотографував природу, і в той момент зрозумів, що мені вперше в житті випав шанс сфотографувати ведмедя в живій природі, за межами спеціальних платних будок для фотографів. Я не роздумував, а схопився за фотоапарат і почав знімати, - сказав фотограф.

Куяла знімав ведмедя, як і раніше лежачи на землі, і незабаром зрозумів, що звір на повній швидкості наближається рівно до того місця, де знаходився фотограф.

Я зрозумів, що ми з ведмедем неминуче зіткнемося, тому піднявся на ноги. Як тільки звір мене побачив, він зупинився, хвилину поміркував, а потім пішов геть, - розповів він.

Куяла каже, що ні в який момент не відчував страху.

Я навіть не подумав про небезпеку. Ведмідь не полював, він втік від чогось, рятуючи своє життя, - сказав фотограф.