Події
17 травня 2016
Затриману в КНДР російську яхту закидали камінням і сміттям
Екіпаж затриманої в КНДР російської яхти «Елфін» розповів про затримання судна.
news-image

Про це повідомляє РІА «Новости», пише «Є!».

За словами старшого помічника капітана яхти Сергія Домовідова, члени екіпажу північнокорейського судна кидали в них каміння і уламки табуреток, а також кричали «Росіяни, стійте!».

Йшли 86-90 миль від берега, тобто навіть перекриваючи не те що територіальні води, а й економічні, за всіма регламентами ... Вони агресивно почали зближуватися. Думали, що сітку зачепили, але ми йшли дуже культурно. Судно - 35-40 метрів, іржаве, старе, на ньому озлоблений народ. Кричали: «Росіяни, стійте!» Ми почали маневрувати, але ми б від них не пішли, - сказав помічник капітана.

При цьому він зазначив, що на борту судна КНДР були близько 40 осіб. Він також сказав, що їх яхту пом'яли і били по корпусу.

Погрози були. Діма (капітан) пішов на борт, потім нас зачепили, потягнули. Наша боротьба тривала близько двох годин. Тягнули нас 100 миль, десь 10-11 годин, - уточнює Домовідов.

Пізніше в КНДР пояснили свої дії тим, що їх збентежили південнокорейські ієрогліфи на борту судна. І вони порахували, що члени екіпажу російської яхти є південнокорейськими шпигунами.

Нагадаємо, берегова охорона КНДР затримала російську яхту 13 травня. Після цього посольство Росії передало ноту МЗС КНДР через затримання яхти.

Читайте також: Росіянин випив півлітра рому та посадив суховантаж на мілину біля Шотландії