Політика
17 травня 2016
Вечеря у ресторані Торонто: візит міністра освіти до Канади спричинив скандал
Лілія Гриневич спростовує інформацію, що святкувала день народження у ресторані під час відрядження.
news-image

Новообраний міністр освіти та науки України Лілія Гриневич заявила, що під час робочого візиту до Канади справді вечеряла з колегами, однак це була суто професійна зустріч. Відповідний допис очільниця освітнього міністерства зробила у Facebook, повідомляє «Є!».

Гріневич стверджує, що низка ЗМІ повідомили про нібито вечерю у ресторані Торонто, де глава міністерства за державний кошт святкувала день народження. Однак вона спростовує дану інформацію й наголошує, що викривлену інформацію боляче сприйняли її рідні.

"У той довгий вечір у нас справді була вечеря: в українському клубі, з учителями української мови в Канаді. На тій зустрічі взагалі не йшлося про мій день народження, ми мали цікаве освітянське спілкування. Найбільше, що турбувало цих небайдужих світлих людей - щоб нарешті був розроблений міжнародно визнаний екзамен з української мови", - розповіла міністр.

У Торонто освітня комісія на чолі з міністром мала низку важливих, цікавих, але виключно робочих зустрічей, наголосила Гриневич. Вона зауважила, що ще має у планах декілька візитів й незабаром вилітає до України.

Нагадаємо, раніше міністр освіти категорично заборонила вітати її з днем народження. Лілія Гриневич поставила ультиматум: жодних подарунків не прийматиме.

Читайте також: Новий міністр планує ввести 12-річне навчання в школах