Політика
18 травня 2016
У БПП пояснили, чому Ляшко боїться широкої антикорупційної діяльності ТСК
Радикальна партія наголошує на вузькій діяльності Тимчасової слідчої комісії, спрямованої переважно проти президента Петра Порошенка.
news-image

Про це розповів депутат від БПП Олексій Гончаренко, передає «Є!».

Він взагалі не бачить необхідності створювати ТСК, але якщо вже починати цей процес, то комісія має займатися політичною корупцією в широкому сенсі, а не лише створюватися під конкретні справи.

Якщо ми хочемо розглянути лише один конкретний випадок, то для цього є правоохоронні органи, прокуратура, НАБУ, і депутати не можуть їх підмінити. А якщо ми розглядаємо більш широко, саме політичну корпцію, тоді хоча б якийсь сенс у цьому зявляється. Чому цього боїться Радикальна партія? Може вони не хочуть відповідати, як Олег Ляшко літає чартерними літаками і хто їх оплачує? Чого цього не хоче "Батьківщина"? Може вона не хоче відповідати на питання, як офшорні компанії оплачували лобістські послуги на користь Юлії Тимошенко, багато разів на мільйоні доларів. Може в цьому питання? Але тоді це трошечки нечесно, - зазначив депутат.

На питання, чому в створюваній ТСК більшість складають представники БПП, він пояснив, що це обумовлено виключно тим, що його фракція є найбільшою у парламенті.

Читайте також: Гончаренко: Від «офшорної» ТСК толку не буде