Політика
19 травня 2016
Філатов обманув мешканців міста та винен у перейменуванні Дніпропетровська, - нардеп
Олександр Вілкул вважає перейменування міста величезною помилкою.
news-image

Олександр Вілкул емоційно відреагував на рішення Верховної Ради щодо перейменування міста Дніпропетровськ. Про це повідомляє кореспондент «Є!»

"Вищий законодавчий орган країни, Верховна Рада, я вважаю, себе повністю дискредитувала в очах мільйонного міста Дніпропетровськ. 90%, 900 тисяч мешканців міста Дніпропетровськ проти перейменування. Я пропонував нормальний варіант - щоб Дніпропетровськ називався на честь ріки Дніпро та святого апостола Петра. Але, тим не менше, на істерики деяких народних депутатів, які входять в так звану групу "УКРОП" місто було перейменовано. Наплювали на думку мільйонного міста. Ця Верховна Рада вибрана під час війни і в ній багато радикальних та не зовсім зі здоровою психікою людей. Ось тому приймаються такі радикальні рішення"

Нардеп зазначив, що сьогодні країну треба об'єднувати, а не спекулювати на питанні назви чи мови. Проте, очевидно, радикалам потрібно зовсім інше.

"Я вважаю, що сьогодні допущена величезна помилка. Але цим радикалам чим гірше - тим краще"
"Укропівець Філатов, коли йшов на вибори, брехав людям, що він залишить цю назву. А зараз через цього нардепа укропівського Денисенка вніс цей закон і перейменував місто. Я вважаю, що це повний "беспридел", який тільки можна було зробити"

На запитання, що цей факт означає для мешканців міста, Олександр Вілкул відповів:

"Для місцевих жителів - це питання гордості. Дніпропетровськ - це бренд, відомий всьому світу як ракетно-космічна столиця, як символ відновленого з руїн міста. До того ж незрозуміло, для чого змінювати таку велику кількість документів і витрачати на це величезну кількість грошей"