Події
20 травня 2016
МЗС Росії вимагає вибачень від Euronews за матеріал про депортацію кримських татар
Москва чекає офіційних вибачень від телеканалу Euronews за матеріал про депортацію кримських татар.
news-image

Про це заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова, передає «Є!» з посиланням на РІА "Новости".

У російськомовній версії йдеться:" Більше 200 тисяч татар було депортовано з Криму з 18 по 20 травня 1944 року. Всього насильницькому переселенню за підозрами у співпраці з німцями піддалися представники 20 етнічних груп, в тому числі - кримські татари, чеченці і вірмени , - написала Захарова в своєму акаунті в Facebook, додавши, що для англомовної аудиторії телеканал підготував інший текст: "Кримські татари пам'ятають свою національну трагедію, масову депортацію Сталіним в травні 1944 року більш ніж два мільйони чоловіків, жінок і дітей".

Дипломат заявила, що це - "не помилка, не випадково приписаний зайвий нулик - два мільйони в англомовному тексті написано буквами".

Захарова також звернула увагу на слова журналістів про те, що в "окупованому Криму" заборонені пам'ятні заходи з нагоди річниці депортації.

Давайте називати речі своїми іменами. Це не подвійні стандарти в подачі інформації на різні аудиторії, що не заангажованість. Це брехня, - сказала Захарова.

Нагадаємо, жалобні заходи, пов'язані з 72-ми роковинами депортації кримських татар та інших народів за межі півострова, пройшли по всій Україні 18 травня.  Проте в Криму кримським татарам було заборонено вшановувати пам'ять предків, на що звернули увагу в ЄС.

Читайте також: Коли ластівка полишає гніздо: 72 річниця депортації кримських татар