Політика
20 травня 2016
Нардеп розповів, хто «гальмує» боротьбу з корупцією
Олег Осуховський вважає, що причина - брак політичної волі.
news-image

 Олег Осуховський розповів кореспонденту «Є!», чому в Україні досі не почалася боротьба з корупцією. Він зазначив, що для початку потрібно прийняти закон. 

"Потрібно проголосувати хоч в першому читанні закон про тимчасові і спеціальні слідчі комісії, тому це є дуже важливий закон, який дасть в майбутньому працювати ефективно. Створювати такі спеціальні слідчі комісії не тільки по розслідуванню фактів тих офшорних, злочинних, а і інших. Бо, знаєте, насправді український парламент приймає все ж таки закони, які потрібні для української держави, але ті закони подають у виконавчу владу і, відповідно, Кабінет міністрів не виконує тих законів. Тому ми, народні депутати, повинні мати цей контроль за виконанням законів, щоб вони працювали в Україні"

На антикорупційних громадських слуханнях на озвучені журналістами факти Артем Ситник відповів, що у них немає складу злочину, тобто немає фактів корупції в діях державних службовців. Тобто корупція так і не почала розслідуватися. Про причини такого стану речей нардеп сказав так: 

"Ви знаєте, перш за все у нас, в українській державі, немає політичної волі у найвищого керівництва держави, зокрема Президента України, боротися з корупцією"