Політика
20 травня 2016
Вибори на Донбасі - це шлях капітуляції. Ми цього не допустимо, - нардеп про «проштовхування» закону про вибори
Семен Семенченко розповів, як влада "проштовхує" закон про вибори на Донбасі.
news-image

 Семен Семенченко прокоментував демонстрацію, яка відбулася сьогодні під Верховною Радою та розповів, які погляди розділяє. Про це передає кореспондент «Є!».

"Я підтримую лозунги української політики. Не проамериканської, не проєвропейської, не проросійської, а української. Я підтримую лозунги невнесення законопроекту про вибори, тому що це розвал країни. Це повістки всім нашим військовим, які будуть розсилатися луганськими чи донецькими народними суддями. Це з кишені кожного будуть витягнені гроші на відновлення Донбасу і там розкрадені. Я за те, щоб Україна була сильною, єдиною, крадії сиділи в тюрмі, олігархи сіли туди ж і ми проводили нормальну українську політику"

На запитання, чи лобіює хтось в парламенті цей законопроект, нардеп відповів:

"Законопроект про вибори розробляється Адміністрацією Президента Порошенка, фахівцями Міністерства іноземних справ і про це заявляв заступник міністра іноземних справ в інтерв'ю "Голосу Америки". "Самопоміч" вимагає його відставки, тому що він явно перевищує свої повноваження. Він тим самим "видав" всі ці плани"
"Є завдання - провести вибори влітку і потрібно протягом наступного місяця внести це в парламент. Це буде нагло і цинічно, точно так же, як "проштовхувався" законопроект про Юрія Луценка-Генпрокурора. Ті олігархи, які управляють державою, вибрали такий шлях, шлях капітуляції. Цього не можна допустити"

Семен Семенченко також розповів, яким чином плануються провести вибори:

"Що вони роблять? Вони підміняють те, що вони говорили раніше, що спочатку ми звільнимо свої землі, а потім проведемо вибори поняттям, що ми забезпечимо безпеку виборів. Армію України заміняють тепер озброєною місією ОБСЄ на кордоні. Чесність виборів заміняють спостереженням за безпекою. Яка безпека? Там 40 тисяч бойовиків, 6 тисяч російських військових. Невже кілька сотень людей з ОБСЄ можуть щось забезпечити? Це шулерство. Зараз намагаються народ України обманути"