Політика
21 травня 2016
У Польщі українські працівники створять власну профспілку
Необхідні документі незабаром будуть передані на реєстрацію.
news-image

Нещодавно у Катовицях Профспілка українських працівників провела засновницькі збори, повідомляє «Є!» із посиланням на Польське радіо.

За словами директора Міжнародного відділу Загальнопольського альянсу Профспілок Пьотра Островського, створення нової організації є спільною ініціативою українців, що працюють в Польщі та страждають через різні форми дискримінації.

"Українці, які найчастіше працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами права праці і соціального забезпечення, але їх просто експлуатують і обманюють. Вони не знають своїх прав і не знають до кого звернутися за допомогою. Українців часто примушують до підневільної роботи, а інколи вони навіть стають жертвами торгівлі людьми", - заявив Пьотр Островський.

Створення нової профспілки з офісом у Варшаві допоможе українцям працювати згідно з умовами Міжнародної організації праці.

Як повідомляється, 25 березня керівник Загальнопольського альянсу Профспілок Ян Ґуз та голова Всеукраїнського товариства "Україна-Польща" Юрій Карягін підписали в українській столиці протокол щодо співпраці. Він має покращити умови праці та зарплат для українців, що перебувають у Польщі.

Читайте також: Польща виступила проти «холодної війни» НАТО і Росії