Світ
23 травня 2016
У Дубаї присвоять готельні зірки всім житловим будівлям
Еміратські багатоповерхівки будуть отримувати від однієї до п'яти зірок.
news-image

Влада емірату Дубай вирішила в черговий раз втілити нестандартні рішення в області комунального господарства, передає «Є!»

Погляд креативників впав на нудні перевірки відповідності житлових будинків державним стандартам, результати яких зазвичай залишаються "за кадром".

Як повідомила газета National, ситуація повинна змінитися з введенням "зоряної" системи оцінки якості житлових умов, яка вже багато десятиліть діє у світовій готельній індустрії.
За даними видання, еміратські багатоповерхівки відтепер отримуватимуть від однієї до п'яти зірок, що має сприяти поліпшенню якості обслуговування мешканців та їх безпеці.

Ця ініціатива департаменту землекористування муніципалітету Дубая відразу ж викликала запеклі суперечки як в експертному співтоваристві, так і серед населення мегаполісу. Головним "каменем спотикання" стали критерії, за якими місцева влада збирається оцінювати ту чи іншу будівлю.

Неясно, наскільки реалістичними будуть такі рейтинги і чи має місцева влада достатню кількість кваліфікованих співробітників для проведення інспекцій. Це дуже складно зробити. Ми встановили дуже багато технічних пристроїв в наших будинках, і оцінювати тільки за зовнішнім виглядом буде несправедливо,- заявив в розмові з журналістами глава Асоціації власників нерухомості району Silicon Oasis Ендрю Де Коста.

За його словами, "рейтинги дійсно є ефективним засобом впливу на недобросовісних домовласників, так як неминуче позначаються на ціні нерухомості".

Але для цього аналіз повинен бути чесним і об'єктивним, - додав Ендрю Де Коста.

Муніципалітет, пише газета, поспішив заявити про те, що понад 20 тисяч земельних ділянок і 120 тисяч об'єктів нерухомості вже пройшли відповідну експертну оцінку. Фахівці відвідали всі ці місця, зроблено фотографування і оцінку пожежної безпеки, рівня обслуговування. У зв'язку з цим вже в найближчий час інформація про переможців і невдах ринку нерухомості емірату Дубай стане надбанням громадськості.

Читайте також: У Римі пройшла закрита прем'єра «Травіати» в постановці Копполи з костюмами від Валентино