Події
23 травня 2016
Лікарням у «ЛНР» не вистачає ліків з «гумконвоїв»
Стаціонарні лікарні в окупованих містах Луганської області на даний момент виживають тільки завдяки надходженням гуманітарної допомоги з Росії, однак і цього їм не вистачає.
news-image

Про це на нараді незаконної організації «ЛНР» заявила так званий «міністр охорони здоров'я» Лариса Айрапетян. За її словами, на всі лікувальні установи виділено 15 мільйонів рублів, повідомляє «Є!» з посиланням на "Новости Донбасса".

На засіданні підняли питання про те, що люди просять у лікарів гуманітарної допомоги у вигляді медикаментів. Однак глава «ЛНР» Ігор Плотницкий заявив:

Давайте ми закінчимо це слово. У нас гуманітарної допомоги вже давним-давно немає. У нас люди живуть по 14-му - початку 15-го року.
На сьогоднішній день у нас йде забезпечення за рахунок поставок з Російської Федерації. Але це йде тільки на стаціонар, тобто не йде роздача в руки гуманітарної допомоги. Та допомога, яка заходить, вона заходить на стаціонар. 100% вона стаціонар не перекриває. Фінансуємося ми, всі лікувальні установи, на суму 15 мільйонів. Щоб зрозуміти, у нас оздоровча кампанія тільки в цьому місяці забере 4 мільйони. Тобто ми-то з бюджету лікарень знімаємо тільки оздоровчі кампанії. Тобто природно у нас кількість ліків, що надходять до лікарень, знижується на період літа. Тому в цьому випадку ми сподіваємося на гуманітарні конвої, які будуть приходити на стаціонар. Але якщо щось не надходить на стаціонар, ми просимо людей: «Купіть хоча б ті ж шприци», - розповіла Айрапетян.

При цьому вона підкреслила, що першу реанімаційну допомогу медики в окупації надають, а за все інше треба платити.

Читайте також: У «ЛНР» черговий «міністр» написав заяву про звільнення за власним бажанням