Світ
23 травня 2016
Кандидат в мери Рима шокувала єврейську громаду італійської столиці
Джорджія Мелоні хоче назвати одну з вулиць міста на честь відомого діяча італійського фашизму.
news-image

Кандидат на пост мера італійської столиці Джорджія Мелоні викликала обурення єврейської громади Риму. Вона обіцяла в разі обрання перейменувати одну з вулиць міста на честь відомого діяча італійського фашизму, повідомляє The Local, пише «Є!».

Мелоні представляє праву партію "Брати Італії - Національний альянс". Свою заяву вона зробила на минулому передвиборчому мітингу. У виступі вона нагадала, що день мітингу випав на 18-ту річницю смерті активіста фашистського руху в Італії, журналіста і політика Джорджо Альмиранте, який c 1969 по 1987 рік був національним секретарем неофашистською партії "Італійський соціальний рух".

"Якщо мене оберуть, одне із завдань, які я хочу виконати, полягає в тому, щоб назвати одну з вулиць місті на честь людини, яка була принциповою по відношенню до історії італійського права", - заявила Мелоні, слова якої цитує The Local.

Альмиранте "був патріотом, який вірив у демократію і чесність в політиці", додала вона.

Партія "Італійський соціальний рух", яку очолював Альмиранте, була відома своєю ворожістю до представників етнічних меншин, що живуть в Італії, тому намір Джорджії Мелоні  викликав різку реакцію єврейської громади Риму.

Читайте також: У Римі пройшла закрита прем'єра «Травіати» в постановці Копполи з костюмами від Валентино