Світ
24 травня 2016
Шість років в'язниці за страву з арахісом - так покарали британського ресторатора
Суд Британії виніс вирок у безпрецедентній кримінальній справі.
news-image

В понеділок суд Великобританії ухвалив вирок у безпрецедентній кримінальній справі про спричинення смерті з необережності клієнтові індійського ресторану, передає «Є!», посилаючись на   The Yorkshire Post. Потерпілий помер від алергічної реакції, викликаної вживанням земляного горіха.


За рішенням британської Феміди господар нещасливого ресторану Мухаммед Заман проведе за гратами шість років. Це перший відомий випадок, коли за ненавмисне вбивство був засуджений продавець продуктів харчування, що стали причиною смерті.


Як випливає з матеріалів кримінальної справи, в січні 2014 року 38-річний потерпілий Пол Уілсон прийшов в ресторан індійської кухні Indian Garden, розташований в Північному Йоркширі, щоб скуштувати страву Тікка-Масала. Вона готується з шматочків (тікка) смаженої курки з карі в соковитому соусі червоного або помаранчевого кольору на основі помідорів. У карі також кладуть горіхи.


Роблячи замовлення, Уілсон попередив персонал ресторану, що страву йому треба подавати "без горіхів" і не використовувати під час приготування арахісову олію. Пол перестав їсти горіхи після того, як у віці семи років у нього стався сильний напад алергії. Перед цим хлопчик з'їв шоколадний батончик Marathon з арахісом.