Події
24 травня 2016
У Нацполіції завершили розслідування пожежі на «БРСМ-Нафті»
Оголошено про підозру директорові нафтобази та трьом іншим особам.
news-image

У Нацполіції повідомили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо керівників та працівників нафтобази "БРСМ-Нафта", розташованої у Васильківському районі  Київської області, передає «Є!»

За результатами розслідування повідомлено про підозру директору підприємства, що є власником нафтобази, та трьом службовим осібам інших підприємств-орендарів, працівники яких постраждали внаслідок вибуху.

Наразі підозрювані знайомляться з матеріалами провадження. Після завершення ними ознайомлення, обвинувальний акт щодо вказаних осіб буде спрямовано до суду.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Провадження було відкрито за сімома статтями КК України. Зокрема, дії посадовців нафтобази були кваліфіковані слідчими за частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість).

Також їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ч. 2 ст. 273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), ч. 2 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Окрім того, йдеться про ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів (ч. 3 ст. 212), а також умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції (ст. 227 Кримінального кодексу), - повідомили у Нацполіції.

У рамках кримінального провадження слідчими допитано понад 200 осіб – працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників та представників контролюючих інстанцій.

Також було призначено і проведено понад 40 судових експертиз, серед яких – медичні,  електро-, вибухо- та пожежнотехнічні, з безпеки життєдіяльності тощо.

Після проведення інженерно-екологічної експертизи встановлено розмір збитків, завданих навколишньому середовищу внаслідок пожежі на нафтобазі. Ці збитки у результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та забруднення земельної ділянки становлять понад 56 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 8 червня минулого року на території нафтобази, розташованої у Васильківському районі Київської області, стався вибух і виникла пожежа резервуарів з паливно-мастильними матеріалами. Аварія спричинила загибель людей та інші тяжкі наслідки.  

Читайте також: Російський суд виніс вирок сину олігарха Сосіна, якого підозрюють у вбивстві матері