Події
24 травня 2016
МЗС відкликає дипломата-контрабандистку зі Словаччини
Як стало відомо, Ліщишин несподівано пішла у відпустку.
news-image

Міністерство закордонних справ ухвалило рішення відкликати до України із закордонного відрядження першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, яка стала фігурантом скандалу з контрабандою цигарок. Про це заявив "Європейській правді" інформований співрозмовник в МЗС, передає «Є!»

В міністерстві також підтвердили раніше оприлюднену інформацію про те, що Ліщишин  несподівано  пішла у відпустку.

Рішення про надання відпустки не відповідає позиції МЗС. Керівництво МЗС вже офіційно ухвалило принципово інше рішення - відкликати цього співробітника з довгострокового закордонного відрядження. Замість відпустки на дипломата чекає повернення до України, - заявив дипломат.

Співрозмовник також висловив подив тим, що посол Олег Гаваші дозволив своїй співробітниці піти у відпустку за таких обставин.

Як повідомлялося раніше, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я чоловіка, який намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Читайте також: «Стид який!» - Москаль прокоментував контрабанду цигарок співпробітниками українського посольства