Спорт
24 травня 2016
Оприлюднено імена олімпійців РФ, спійманих на допінгу
Йдеться про спортсменів, котрі завдяки допінгу перемогли на Олімпіаді в Пекіні.
news-image

Телеканал "Матч ТВ" 24 травня оприлюднив імена російських олімпійців, допінг-проби яких у 2008 році  в Пекіні після повторного огляду дали позитивний результат, повідомляє «Є!».

Вісім років тому вони принесли країні в цілому дев'ять медалей, серед яких одне золото і три срібла.

Це метальниця списа Марія Абакумова (завоювала срібло в Пекіні), бігунки Анастасія Капачінская і Тетяна Фірова (срібло в естафеті на 400 метрів), Юлія Чермошанская (золото в естафеті 4х100 метрів), бігунка на 10 000 метрів Інга Абітово, бігун на 400 метрів Денис Алексєєв (бронза в естафеті), бігунка на 3 000 метрів з перешкодами Катерина Волкова (бронза), ходок Денис Нижегородов (бронза), десятиборець Олександр Погорєлов, стрибунка у висоту Анна Чичерова (бронза), важкоатлетки Марія Шаїнова (срібло) і Надія Євстюхіна ( бронза), весляр Олександр Корнілов і штовхач ядра Іван Юшков.

Ситуацію з перевіркою проб через вісім років після їх здачі прокоментував олімпійський чемпіон Пекіна в стрибках у висоту Андрій Сильнов.

"Мені одне незрозуміло, як були перевірені ці проби? В Пекіні ж все брали і перевіряли. У нас команда була, здається, 115 чоловік, і взяли у 105. У американців взяли 15, у китайців - зовсім не брали, якщо не помиляюся. Всі допінг-проби здавалися і нічого виявлено не було. А так можна через 20-30 років ще раз взяти, виявити нові заборонені препарати і всіх дискваліфікувати", - заявив він.

Спортсмени потрапили під підозру після повторного огляду допінг-проб новітніми методами. За її результатом був виявлений 31 порушник з 12 країн, що представляють шість видів спорту.

Читайте також: МОК: Усіх російських спортсменів можуть не допустити до Олімпійських Ігор-2016