Київ
25 травня 2016
У День міста у Києві відбудеться «Свято вільних людей»
Фестиваль пройде 28 та 29 травня.
news-image

Цього року центральною частиною святкувань Дня Києва стане новий мистецький фестиваль, що пройде 28 та 29 травня під слоганом «Свято вільних людей» – про це повідомили на прес-конференції організатори свята у середу 25 травня, передає  «Є!»

Фестиваль об’єднає 5 різних сцен та понад 40 артистів, які, за задумом організаторів, мають показати різні історичні напрями становлення київської музичної культури – від часів бароко до музики 21-го сторіччя.

Головна концертна сцена фестивалю розташується на Софійській площі.

28 травня свято відкриє «Київська рапсодія» – танцювальний вернісаж дитячих колективів, що виступлять під акомпанемент оркестру із 60 музикантів, які гратимуть наживо просто неба на Софійській площі.

А ввечері суботи та неділі зі святкової сцени з Днем Києва слухачів вітатимуть як київські музиканти GrozovSKA Band та Фома&Вася CLUB (зі спеціальною програмою «Пісні Василя Гонтарського»), так і гості з інших країн – гурт«33-А» з Грузії та A.K.B./Alec Kopyt Band з Голландії, а також dj-проект «Born in UA» (Юрій Гуржи) з Німеччини.

Завершувати сценічну програму фестивалю будуть виступи українських зірок у супроводі великого оркестру: в неділю, 29 травня, – ТНМК та МАСО «Слобожанський», а в день відкриття фестивалю, 28 травня, – Олег Скрипка в супроводі джазового оркестру «Либідь».

 Ще три сцени фестивалю розташуються на шляху з Верхнього до Нижнього міста: «Сцена Пам’яті» на Михайлівській площі поєднає кобзарські виступи та музику бароко; неподалік, на Пейзажній алеї, з’явиться «Літературна сцена», а «Вільний дворик» на Андріївському узвозі буде присвячений міському фольклору та street music.

На Контактовій площі, в центрі студентського життя столиці, розташується COMMA Stage, тут виступлять молоді київські виконавці сучасної української музики: Tape Flake, 5 Vymir, Panivalkova, Blooms Corda, Secret Avenue, «Гапочка», Dvoe, Sphingidae.

Протягом фестивалю на Софійській та Контрактовій площах працюватимуть фудкорти з пригощаннями від організаторів, а також дитячі ігрові зони для найменших гостей свята.

Ярмарок українських виробників «UAmade Fest»пройде на Контрактовій площі.

Читайте також: 25 років тому у Києві відкрився Музей однієї вулиці