Київ
26 травня 2016
У Києва не буде власного музею
За рішенням окружного адмінсуду Музей історії Києва припиняє свою роботу.
news-image

Окружний адміністративний суд призупинив роботу Музею історії Києва, який знаходиться на вул. Богдана Хмельницького біля станції метро "Театральна", але Київська адміністрація має намір оскаржити це рішення. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає «Є!».

За словами чиновниці, Окружний адмінсуд без відома КМДА прийняв рішення про припинення роботи музею на підставі позову Шевченківського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві. Старостенко повідомила, що було проведено інспекцію будинку, в якому знаходиться музей, і виявлено ряд порушень, без усунення яких він не має права працювати.

Також заступник голови КМДА зазначила, що після рішення Окружного адмінсуду київська влада подала скаргу в Апеляційний суд Києва. Однак він 11 травня залишив рішення суду без змін.

"Зараз ми готуємо касацію ... найближчим часом, у нас є 20 днів", - сказала вона.

Старостенко також заявила, що київська влада вважає неприпустимим закриття такого важливого культурного об'єкта столиці. Відзначимо, що поки музей все ще працює в звичному режимі, офіційних коментарів від керівництва музею не надходило.

Читайте також: 25 років тому у Києві відкрився Музей однієї вулиці