Події
26 травня 2016
Стало відомо про останнє знущання над Надією Савченко в Росії
Офіцер ЗСУ, учасник бойових дій Олег Мезенцев, який супроводжував українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко на борту президентського літака, розповів про причини затримки рейсу.
news-image

За словами Мезенцева, російські журналісти повідомили про повернення Савченко раніше, ніж це було потрібно, передає «Є!» з посиланням на його пост у Фейсбуці.

Я довго мовчав. Так. Я знав. Знав точний час і місце прибуття Наді. За декілька днів. Надто велика ціна заплачена за її життя, щоб говорити про це. "Дякую" "Interfax", за те, що сказали раніше, ніж те, що потрібно було. З-за вас, Надя провела 5 годин в "стакані" автозака в позі ембріона, ходячи на судно в туалет, без відправки до України, - написав Мезенцев на своїй сторінці в Facebook.

Він заявив, що він, як «офіцер Збройних Сил України, учасник бойових дій», знає, «чого варте людське життя, і чого варто зайве, не так сказане тобою слово».

Своє, слово дане особисто Надії Савченко, слово офіцера я дотримав. Моя задача виконана. Ще один солдат на рідній землі, на свободі, вдома, - додав Мезенцев.

Відзначимо, в автозаку «стакан» - невеликий залізний ящик, в якому немає ні вікна, ні щілин. Згідно із законом тримання однієї людини в «стакані» може тривати не більше двох годин.

Читайте також: Порошенко подякував США та ЄС за допомогу в звільненні Савченко