Події
26 травня 2016
«Русский мир» назавжди: Чиновники хочуть законодавчо закріпити ідеологію Росії
Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін запропонував закріпити на законодавчому рівні державну ідеологію країни, яка повинна охоплювати всі сфери суспільного життя.
news-image

Про це він розповів на науковій конференції "Злочин і покарання; гріх і спокута", передає «Є!» з посиланням на російські видання.

По-перше, ідеї, які складуть її [ідеології] зміст, повинні відображати не одномоментні і кон'юнктурні інтереси держави, а інтереси стратегічного порядку або довгострокової перспективи, - сказав Бастрикін.


Глава СКР зазначив, що ідеологія повинна враховувати як внутрішні, так і зовнішні умови існування держави, в тому числі історичні традиції, менталітет народу, економіку, демографію та екологію.

Вони повинні охоплювати всі сфери суспільного життя: соціально-політичну, економічну, духовну, - сказав Бастрикін.


У квітні глава відомства опублікував статтю для видання "Коммерсант-Власть", в якій підкреслив, що Росія могла б перейняти досвід Китаю в сфері цензурування в інтернеті.

На його думку, обмеження в інтернеті необхідні, оскільки "останнє десятиліття Росія і ряд інших країн живуть в умовах так званої гібридної війни, розв'язаної США та їх союзниками".

Читайте також: Лавров: Термін «Русский мир» не має нічого спільного з російським націоналізмом