Події
26 травня 2016
У тюрмах «ЛНР» та «ДНР» українців масово катують та використовують як рабів
17 українських правозахисних організацій зібрали докази того, що у 79 в'язницях, які знаходяться на окупованих територіях, масово катують ув'язнених.
news-image

Як повідомляє «Є!», відповідне розслідування оприлюднили сьогодні на німецькій суспільно-правовій радіостанції Deutschlandfunk.

Правозахисники з Німеччини планують передати матеріали Гаазькому трибуналу на предмет розслідування можливих військових злочинів.

Порушення прав людини з боку "ЛНР" та "ДНР" носять масовий характер, - зазначила Олександра Матвійчук, представник громадської організації "Центр громадянських свобод". - Багатьох заарештовують під вигаданими приводами і використовують як безкоштовну робочу силу для зведення барикад або ремонту військової техніки. Ми можемо довести, що минулого літа чотири тисячі чоловік незаконно утримувалися на території самопроголошених "республік".

Уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Росією Гернот Ерлер висловив надію, що у зв'язку з можливим порушенням прав людини будуть заведені кримінальні справи.

Читайте також: У Кремлі підтримали заяву Порошенка про повернення Донбасу