Події
26 травня 2016
Росія образилась, що Нідерланди назвали її «неєвропейською країною»
У Москві дуже здивовані тим, що влада Нідерландів внесли Росію в список "країн навколо Європи".
news-image

Про це йдеться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства, поширеному в четвер, передає «Є!» з посиланням на РІА "Новости".

Раніше МЗС та Мінкультури Нідерландів представили нову концепцію зовнішньої культурної політики королівства на 2017-2020 роки. У ній Росії відведено місце держави, "що межує з Європою" і входить в "кільце нестабільності".

Викликає подив те, що шановні голландські відомства у своїй новій концепції включають Росію, яка є невід'ємною частиною європейського простору, в список" країн навколо Європи ". Фактично на догоду створеної самим же Заходом політичній кон'юнктурі Нідерланди намагаються відхреститися від значного і плідного пласта двосторонніх зв'язків, в яких спільні культурні, науково-освітні, мистецькі, урбаністичні та дизайнерські проекти завжди займали значну роль, - зазначає МЗС Росії.
 Велике співчуття викликає і спроба офіційної Гааги політизувати багатовікові культурні зв'язки між нашими державами. Переконані, що співпраця в галузі культури має об'єднувати, а не роз'єднувати народи, - додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

 

Читайте також: Путін закликає Євросоюз до діалогу і співпраці