Події
26 травня 2016
Російські ЗМІ за допомогою партії «Укроп» намагалися розгойдати сепаратизм у Львові
Депутат міської ради Львова від БПП Петро Адамик був вимушений звернутися до колег із закликом не піддаватись на провокації проросійських сил, які хочуть дестабілізувати ситуацію у місті.
news-image

Як повідомляє «Є!», на своїй сторінці у Facebook депутат зазначив, що сьогодні він був змушений звернутися до депутатів на засіданні сесії Львівської міської ради 

Через підлі маніпуляції виникла загроза, коли б Львів у російських ЗМІ висвітлили ініціатором федералізації та розколу держави, - зазначив Адамик. - У такому становищі вже був Дрогобич. 31 березня там відбулася сесія міської ради, на якій було оголошено звернення про підтримку депутатами економічного статусу Дрогобиччини. У порядку денному такого питання не було, а відповідно не було жодного обговорення та голосування з цього питання. Однак російські ЗМІ одразу ж висвітили інформацію про сепаратистські настрої в Дрогобичі, звернення обранців до Верховної ради з вимогами змін до Конституції та ініціативи місцевих депутатів ледь не створити свого роду автономію".

За словами депутата, відповідні заклики роздмухують ворожнечу серед населення та підривають авторитет влади. Як стало відомо «Є!», питання про децентралізацію Львівщини сьогодні намагалися підняти депутати від фракції "Українське об'єднання патріотів - "Укроп" у проекті звернення депутатів міськради до Кабміну, чим ледве не надали козир російським пропагандистам.