Війна
27 травня 2016
Хуг: Бойовики зупинили роботу камер спостереження ОБСЄ перед жорстоким обстрілом Авдіївки
За останні два дні на Донбасі трикратно збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню.
news-image

Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Те, що я побачив, воно мене повністю не задовольняє ... Рівень насильства не змінюється. У великодній період було певне поліпшення в ситуації з безпекою, також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна і Мінська, в результаті я сподівався, що будуть зроблені конкретні заходи на місцях для того, щоб перемир'я стало більш постійним. Сьогодні у мене на це вже менше надій. Вчора ми зафіксували триразове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попереднім днем , - повідомив Хуг на брифінгу в Донецьку.

Він підкреслив, що рівень насильства найбільш високий в Авдіївці (Донецька область) і в районі донецького аеропорту.

Попередні звіти показують, що українські солдати в кількості 3-х осіб БУЛИ і один поранені - дуже важко, - повідомив Заступник голови СММ ОБСЄ.

За словами Хуга є взаємозв'язок між обмеженнями, які накладаються на СММ, і порушеннями Мінських угод.

Він розповів, що в п'ятницю представники незаконної угруповання «ДНР» зупинили роботу двох камер СММ в цій зоні, де вчора проходили акти насильства. За словами Хуга, деякі люди хочуть приховати факти насильства від громадськості.

У той же час він зазначив, що дрон СММ виявив в районі Горлівки в середу 20 броньованих машин піхоти, а також бензозаправники і вантажівки на залізниці. Інший дрон місії виявив в 25-кілометровій зоні відводу озброєння вантажівки з озброєнням, які були заховані в лісі, а також «об'єкт, який схожий на причіпну артилерійську установку».

Читайте також: Бойовики обстріляли місію ОБСЄ