Київ
27 травня 2016
Наряд охорони прибув за кілька хвилин після того, як заступник Кличка намагався зламати двері будинку
У рамках пілотного проекту КМДА шість житлових будинків встановили систему захисту від крадіжок.
news-image

У шести столичних житлових будинках у рамках пілотного проекту встановлено систему захисту від крадіжок. Це спільний проект міської влади та управління поліції охорони з фізичної безпеки м. Києва. Сьогодні одну з таких систем у будинку на вулиці Тростянецькій, 51 випробував на міцність заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Є!» із посиланням на КМДА.

У цьому будинку мешканці шляхом проведення будинкових зборів вирішили встановити сигналізацію, яка допомагає попереджати незаконне проникнення до підвалу та в інші приміщення будинків. У рамках пілотного проекту місто та управління поліції охорони з фізичної безпеки м. Києва встановили спеціальне обладнання. Воно дозволяє викликати наряд поліції при несанкціонованих спробах відчини підвал, де знаходиться теплолічильник чи ліфтове приміщення з ліфтовим обладнанням.

Із жовтня минулого року ми зафіксували більше 70 крадіжок приладів обліку, а щодо ліфтових котушок статистика ще гірша: щомісяця це сотні випадків. Тому більш раціонально та безпечно встановити захист, за який відповідатиме надійна державна структура. Тим більше, абонплата за обслуговування системи – в межах 3-5 грн на місяць з квартири (залежно від величини будинку). Це значно економніше, адже у разі крадіжки лічильника люди втрачають можливість сплатити на 20-30% менше за опалення, а це 200-300 грн на місяць, – розповів Петро Пантелеєв.

Усього систему захисту від крадіжок у столиці встановили у шістьох будинках – три в Оболонському районі та ще три – у Дарницькому. Заступник голови КМДА перевірив на практиці готовність охоронної служби.

Ми інсценували напад зловмисників на будинок: мені довелося умовно ламати двері підвалу будівлі. Протягом кількох хвилин прибув наряд охорони, тому для першого разу системі можна поставити «залік». Надалі робота охоронців буде такою ж надійною та оперативною, – пояснив він.
Читайте також: У дитинстві я вірив, що у всіх пам’ятниках Леніну є шматочки Леніна – Сергій Поярков