Світ
28 травня 2016
Медики всього світу, крім Росії, закликають перенести Олімпійські ігри через вірус Зіка
Лікарі звернулися до ВООЗ з проханням перенести літні Олімпійські ігри через небезпеку поширення лихоманки.
news-image

150 науковців із різних країн оприлюднили відкритий лист до Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із закликом до перенесення Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро на інший час або в інше місто через загрозу поширення вірусу Зіка планетою, повідомляє «Є!».

Вони наголосили, що не агітують закривати Олімпіаду. На думку лікарів, більшість з яких представляють США, неетично піддавати ризику учасників Олімпіади в Бразилії.

"Бразильський штам вірусу Зіка шкодить здоров'ю у раніше не бачений наукою спосіб. 500 тисяч іноземних туристів з усіх країн наражаються на непотрібний ризик через Ігри: вони можуть набути цей вірус, повернутися з ним додому, де він пристосується до місцевих умов", - йдеться у тексті листа.

Водночас головний санітарний лікар Росії Анна Попова, голова Росспоживнагляду, заявила, що великих ризиків зараження лихоманкою Зика для учасників літніх Олімпійських ігор в Бразилії в даний час немає.

"Епідеміологічна ситуація в Бразилії сьогодні в зоні нашої пильної уваги. За офіційною інформацією, яка є у розпорядженні Росспоживнагляду, про високі ризики для гостей Олімпіади не йдеться", - сказала вона.

 

Читайте також: Європейським країнам загрожує вірус Зіка, - ВООЗ