Політика
30 травня 2016
Роль Порошенка і Медведчука у звільненні Савченко - версія Путіна
Під час прес-конференції в Афінах з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом президент Росії Володимир Путін розповів про роль у звільненні Надії Савченко українського колеги Петра Порошенка і свого друга Віктора Медведчука.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на російські джерела.

Ми це питання обговорювали з президентом Порошенко досить давно. Перше завдання - повернути в Росію двох російських громадян, які були засуджені українським судом і знаходилися на той момент часу в місцях позбавлення волі в Україні. Це перше. Друге. Я не міг прийняти цього рішення, не знаючи думки з цього питання близьких родичів наших загиблих хлопців, загиблих журналістів. з ними зустрічався представник президента Порошенко Медведчук Віктор Володимирович. Після зустрічі з близькими родичами наших загиблих журналістів вдова і рідна сестра написали мені листа з проханням про помилування Савченко. Власне кажучи, це було основою , це найголовніше, - додав Путін.


Російський президент підкреслив, що цей процес ніякого відношення до Мінських угод не має, тому що в них йдеться про утримуваних осіб на Донбасі і в Україні, вивезених з території Донбасу.

Але цим ми теж активно займаємося, до речі кажучи, за посередництва того ж Медведчука багато вже зроблено, але ще треба чимало зробити, - підкреслив Путін.


Проте він знову наголосив на невиконанні Україною Мінських угод, через що затягується процес встановлення миру на Донбасі

 

Читайте також: У Кремлі закликали Путіна приборкати свої імперські апетити