Китай планує співпрацювати з Україною в аграрній сфері
Китай цікавиться розширенням та збільшенням експорту української сільськогосподарської продукції та можливістю вироблення продукції в Україні.
news-image

Таку інформацію повідомили після зустрічі міністра агрополітики та продовольства Тараса Кутового із делегацією з провінції Шаньдун на чолі з віце-губернатором Ван Шуаном, передає «Є!».

Сторони обговорили можливість експорту соняшникового шроту, жмиху та сорго. Також представники китайської делегації висловили зацікавленість у можливостях вирощувати та переробляти продукцію в Україні, — йдеться у повідомленні.

Глава Мінагрополітики Кутовий розповів, що Україна планує збільшити експорт до Китаю агропродукції з доданою вартістю, що дозволить перевтілити аграрну галузь України з сировинної у переробну.

Збільшення аграрного ринку приведе до попиту у суміжних галузях: обладнанні, сільгосптехніці, засобах захисту рослин, добрив. Вважаю, що у китайської сторони сьогодні є гарні можливості взяти участь у зростанні цього ринку в Україні, — підкреслив Кутовий.

 

Читайте також: ЄС відкрив свій ринок для 10 українських молочних підприємств