Україна
1 червня 2016
Топ-10 найпопулярніших морських курортів України
Який морський курорт обрати та яких цін на проживання варто очікувати від літа 2016 року.
news-image

Всі ми любимо поніжитися на сонечку, зануритися в тепле море і годинами лежати на пляжі. «Є!» пропонує вам 10 українських курортів, де на вас чекатимуть шелест морських хвиль, цілюще повітря, оксамитовий пісок, чарівність світанків і заходів та яскраві емоції...

У морського відпочинку безліч плюсів, але є і свої недоліки, а саме: переповнені пляжі і досить високі ціни у літній сезон. Але якщо ви таки вважаєте за краще відпочивати ближче до моря, то давайте розберемося - куди варто їхати і скільки за це доведеться заплатити.

Одеса

Одеса - це Одеса! Тут не тільки море, але й море всього: гумору і фестивалів, пам'ятників архітектури і музеїв, концертів зірок і нічних розваг. Позитивна атмосфера, життєрадісність, легкість - це відмінні риси відпочинку в Одесі.  Не проґавте можливість пройтися Дерибасівською, відвідати Оперний театр і спуститися у катакомби.

Інфраструктура Південної Пальміри порадує вас великим вибором готелів біля моря, ресторанів, парків розваг. Є тут і чудові заклади для дітей - аквапарк, зоопарк, цирк, дельфінарій.

Ціни на проживання тут трохи вище, ніж на інших, менш облаштованих, курортах України. Готелі Одеси пропонують номери за ціною від 300 гривень за двох.

Пляжі: піщані, інколи можна зустріти галькові або на кам'яних плитах. До моря вихід може бути як пологим, так і стрімким.

Особливості: історичні та архітектурні шедеври, унікальні пам'ятки, добре розвинена інфраструктура, безліч місць для розваг і культурного дозвілля, красиві пляжі.

Найближча залізнична станція: місто Одеса.

Затока

Затока подобається багатьом українцям, тому що знаходиться недалеко від Одеси, але ціни тут на порядок нижче (від 120 до 450 грн для двох за добу). Це кілометрові пляжі, чиста вода і досить розвинений курорт за українськими мірками.

Оптимальний варіант для тих, хто думає, куди поїхати на море в Україні, щоб відпочити спокійно і за доступними цінами. У Затоці можна поплавати і в морській, і в прісній воді - з одного боку селище межує з Чорним морем, а з іншого - з Дністровським лиманом. Тут комфортно відпочивати з маленькими дітьми. Звідси ви можете вирушити до Білгорода-Дністровського, щоб побачити сарматський склеп 3 століття н.е., виноробний завод Шабо та Аккерманську фортецю.

Вас зустрінуть просторі і чисті пляжі, прозора тепла вода, багато розваг і цілющі сили природи. 

Пляжі: піщані, береги - пологі.

Особливості: спокійний відпочинок в тихому місці, чисті і просторі пляжі, можливість поїхати на екскурсії в Одесу або Білгород-Дністровський.

Найближча залізнична станція: місто Одеса. Від Одеси до Затоки можна дістатися на маршрутці або електричці.

Кирилівка

Кирилівка - морський курорт на Азовському морі (Запорізька область). Мабуть, це оптимальний варіант для відпочинку із дітьми, тут досить дрібні і теплі пляжі. Також Кирилівка відома своїм аквапарком "Острів Скарбів" (найбільший в Україні) і відносно низькими цінами на проживання (доба для двох обійдеться від 100 до 400 грн).

Пляжі: піщані з домішкою черепашок, береги і дно - пологі.

Особливості: створені всі умови для комфортного сімейного або молодіжного відпочинку біля моря, аквапарк.

Найближча залізнична станція: місто Мелітополь або місто Запоріжжя, від яких дістатися до Кирилівки можна на рейсовому автобусі чи маршрутці.

Коблево

Куди поїхати на море в Україні, щоб відчути цілющий аромат соснового бору? Такий оздоровчий відпочинок ви зможете отримати в Коблево на Миколаївщині. Тут можна легко знайти місце для спокійного сімейного дозвілля і для нестримних молодіжних розваг.

Аквапарк "Коблево" та інші розважальні заклади, ресторани і кафе, дитячі майданчики та ігрові кімнати зробили цей курорт популярним серед жителів України. Також Коблево славиться своїми виноградниками та винним заводом "Коблево". Зупинитися в готелях тут можна в середньому від 300 грн для двох.

 Пляжі: піщані, вхід в море - пологий.

Особливості: аквапарк, цікаві екскурсії до виноробного заводу.

Найближча залізнична станція: місто Одеса або місто Миколаїв, звідки до Коблево легко дістатися на маршрутці.

Залізний Порт

Недорогий курорт в Херсонській області, який заслужив назву "Херсонський Лас-Вегас" завдяки бурхливому нічному життю. В основному сюди їдуть компанії молодих людей, щоб розважитися. Залізний порт приваблює недорогим проживанням (120-250 грн за добу для двох) і знаменитими херсонськими кавунами.

Однак, якщо ви плануєте відпочинок із дітьми, вам варто пошукати більш спокійний курорт. 

Пляжі: піщані з домішкою дрібних черепашок, дно - помірно пологе.

Особливості: всі умови для комфортного відпочинку біля моря, можливість відвідати дивовижні пам'ятки Херсонщини.

Найближча залізнична станція: місто Херсон. Від Херсона до Залізного порту можна дістатися на маршрутці або рейсовим автобусомі (95 кілометрів).

Грибівка

Грибівка порадує вас ще меншими цінами, ніж у Затоці: готелі запропонують двомісні номери за ціною всього від 200 гривень. Цей затишний курорт розташований в Одеській області на чорноморському узбережжі. Він відмінно підходить для тих, хто їде до моря, щоб насолодитися його енергетикою, послухати шум хвиль і пісні чайок. Тут можна повноцінно відсторонитися від гамору великого міста і заглянути до найпотаємніших куточків своєї душі.

Пляжі: піщані, береги – пологі.

Особливості: всі умови для спокійного відпочинку біля моря за доступними цінами, можливість відвідати дивовижні пам'ятки Одеси.

Найближча залізнична станція: місто Одеса, від якого до Грибівки всього 41 кілометр. Доїхати легко рейсовим автобусом, маршруткою або електричкою, яка прямує до Білгорода-Дністровського. Мандрівка електричкою має навіть свої переваги, адже залізнична колія прокладена вузенькою косою між морем та лиманом, що неодмінно сподобається прихильникам мультфільмів Хаяо Міядзакі.

Скадовськ

Тихий курорт України на узбережжі Джарилгацької затоки Чорного моря із м'якими піщаними пляжами.

Чудові умови для дітей: на мілині вода прогрівається до 28-30 градусів. А мешканці місцевого дельфінарію «Акварель» вміють грати в баскетбол і танцювати. Обов'язково відвідайте екзотичний острів Джарилгач із незайманою природою.

Ціни на проживання починаються від 100 грн за людину на добу. Крім пансіонатів та готелів є ще й непогані приватні будинки відпочинку.

Пляжі: дрібний пісок, мушлі.

Як дістатися: автобусом, маршруткою із Херсона від автовокзалу і залізничного вокзалу, маршруткою з Миколаєва з автовокзалу, автобусом з Одеси.

Лазурне, Херсонська область

Лазурне розташоване між озером Устричне і західним краєм мілководної Джарилгацької затоки, біля основи коси Джарилгач. Піщані пляжі і пологий вхід у море, тепла затока із блакитною глиною, лікувальною гряззю та цілющим мулом.

Спокійний сімейний відпочинок далеко від міського шуму. Сюди нерідко запливають дельфіни, приваблені заповідними зонами Джарилгача. Чиста морська вода, широкі пляжі, дуже нечасті дощі. Можна поїхати до цілющого гейзера і в заповідник «Асканія Нова».

Зупинитися можна у пансіонаті чи на базі відпочинку. Від 60-70 грн на добу за двомісний номер в приватному секторі до 1000-1500 в 2-кімнатному номері «люкс» пансіонату.

Пляжі: піщані, широкі.

Як дістатися: з Херсона автобусом від автостанції біля центрального ринку. Маршруткою від автовокзалу і залізничного вокзалу. 

Генічеськ

Генічеськ розташований на березі Азовського моря біля основи коси Арабатська стрілка. З нею місто пов'язане за допомогою автомобільного моста, що проходить через протоку Тонка. Це курортне місто, тому в розпал літнього сезону тут завжди досить багатолюдно.

До мілководного Азовського моря часто приїжджають із дітьми. Поруч – унікальне озеро Сиваш та Бирючий острів. Сьогодні на його території розміщується Азово-Сиваський природний парк. Раніше це дійсно був острів, тепер він з'єднаний із материком невеликим перешийком. Для відвідування парку необхідно мати дозвіл його адміністрації.

Ціни - від 60-80 грн на добу для двох в приватному будинку до 300 грн за двомісний номер у пансіонаті. До того ж, тут можна жити і "дикунами", розбивши намет прямо на пляжі.

Пляжі: піщані, береги – пологі.

Як дістатися: на авто по магістралі Харків - Сімферополь до повороту на Генічеськ, є покажчики. Потягом до станції Новоолексіївка. Далі автобус, електричка, маршрутка.

Бердянськ

На північному узбережжі Азовського моря, між Бердянською та Обтічною косами, на березі затоки знаходиться місто Бердянськ. Свою популярність воно отримало завдяки лікувальним грязям, мінеральним водам, піщаним пляжам, цілющому клімату і морській воді. Бердянська коса - це 20 км унікального творіння природи, східний берег якої є величезним пляжем, а західний - затоки із заростями очерету.

Для дітей тут є аквапарк "Мис Доброї Надії", дельфінарій "Немо" та зоопарк "Сафарі".

Вибір житла в Бердянську відмінний: від 80 грн на добу для двох у приватному будинку. У пансіонаті від 100-120 до 250-300 грн і до 400-600 за 2-кімнатний "люкс".

Пляжі: піщані, береги – пологі.

Як дістатися: на автобусі, маршрутці, авто з боку Маріуполя або Запоріжжя. На косу веде автодорога.

Більше добірок про Україну читайте тут.