Події
31 травня 2016
Тука вважає, що окуповану Луганщину повернути легше, ніж Донецьку
На Луганській області мешканці краще ставляться до української влади, ніж в Донецькій.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це в інтерв'ю Гордону заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, на Луганщині не більше сепаратизма, аніж у Києві.

Я впевнений, нам буде набагато простіше повернути луганську частина Донбасу, ніж донецьку. Тому що люди в Луганській області до української влади відносяться лояльніше, - зазначив чиновник. - Просто там багато людей - жертви пропаганди з приводу "карателів", "бандерівців", "фашистів", " розіпнутих хлопчиків" і іншого подібного марення. У чому причина, я зрозумів, коли побачив результати одного дослідження: 84% жителів області ніколи за все своє життя не покидали територію компактного місця проживання, а 93% ніколи не виїжджали за межі України. Ми живемо в суспільстві, розбитому на безліч дрібних закритих спільнот. А ними досить легко маніпулювати".

Тука навів приклад, коли в ОДА відправили групу школярів з Луганщині на рік у Литву, під час скайп-конференції із ними стало зрозуміло, що ніхто з хлопчаків не буде кричати "Путін, прийди", оскільки вони вже не зможуть повірити про розповіді про "криваве НАТО".

Читайте також: Росія напружилася: у «ДНР» передбачили приєднання українських регіонів до РФ