Події
1 червня 2016
Під Радою мітингують за створення антикорупційних судів (ФОТО)
Активісти вважають, що уряд хоче відтермінувати реальне створення антикорупційних судів в Україні на роки.
news-image

На мітингу виступають нардеп Віталій Шабунін і активіст Михайло Желнаков, передає кореспондент «Є!» з місця події.

Вони вважають, що зміни в закон про судоустрій створюють антикорупційний суд на папері, а в реальності - відтерміновують появу нового антикорупційного суду та суддів на невизначений строк.

З цієї реформи буде як з прокуратурою: багато красивих слів, гарні інфорграфіки, прес-конференції... Але в підсумку, я нагадаю, нуль нових людей зайшло в прокуратуру. По прописаних зараз процедурах з антикорупційними судами буде так само... - заявив Шабунін журналістам.

Активісти звинувачують президента Петра Порошенка у блокуванні появи в країні незалежного і автономного антикорупційного суду, де мали б розглядатися справи Антикорупційного бюро України. Вони також зазначають недоліки відповідного законопроекту № 4734.

Законопроект у чинній редакції - чергова піар-пастка, в яку Адміністрація президента хоче зловити міжнародників... - зазначають активісти.
Хочемо мати гарантію, що хоч частина судів, яка стосується антикорупції, буде оновлена на 100%. Та коли суддя буде приймати виправдальне рішення стосовно корупціонера, суспільство буде вірити цьому рішенню, - висловив свої вимоги Шабунін.

Активісти вимагають внести зміни до законопроекту між першим і другим читаннями.

Читайте також: «Самопоміч» хоче, щоб в українських судах працювали судді з Євросоюзу і США