Політика
1 червня 2016
Депутати вимагають оприлюднити всі матеріали «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів»
Нардеп Мустафа Найєм, який ініціював збір підписів у ВР з вимогою до СБУ і НАБУ оприлюднити матеріали, вважає замовчування цієї справи "запрошенням фігурантів справи до торгів".
news-image

Про це він розповів журналістам в кулуарах ВР, передає кореспондент «Є!».

Після того, що сталося в країні 2 роки тому, після того що було зроблено за вини "Партії регіонів", будь-яка співпраця з цією партією, з грошима цієї партії - це є приводом для політичної люстрації. Суспільство має знати хто з ким працював. А зараз це виглядає як запрошення до торгів, - пояснив свою позицію Мустафа Найєм.

Він впевнений, якщо СБУ і НАБУ продовжать замовчувати цю інформацію, то складається враження, що вона лише для тих, "хто є в цьому списку і вони прийшли торгуватися", а пересічний громадянин так і не дізнається правди. 

Наше звернення до ВР має змусити їх (СБУ і НАБУ - прим.ред.) оприлюднити повні списки, розкрити повністю імена і прізвища фігурантів в цій справі, - заявив нардеп.

Він також зауважив, що ключовими фігурами у розслідуванні мають бути саме "касири", бо лише вони мають повну інформацію.

"Касири" мають бути допитані, мають бути очні ставки з тими, кому передавали гроші...Посередники, які передавали гроші - це Віталій Калюжний і Євгеній Геллер. І вони точно знають всю інформацію, бо ті хто давали гроші і хто брав гроші не мають повної інформації, - заявив Найєм.

Він також погодився із заявою нардепа Ігоря Луценка про те, що "Партію регіонів" треба судити як злочинне угруповання. 

 

Читайте також: Депутат: «Партія регіонів» - це злочинне угруповання, і ним мають займатися Луценко і Горбатюк