Україна
1 червня 2016
Суд заборонив Україні виплачувати Росії борг екс-президента
Рішення ухвалив Голосіївський районний суд Києва.
news-image

30 травня Голосіївський районний суд Києва заборонив органам виконавчої влади України виплачувати Росії борг в розмірі трьох мільярдів доларів, взятих у кредит ще в грудні 2013 року за час президентства Віктора Януковича. Минулого тижня українська сторона подала до англійського суду заперечення проти позову про стягнення грошей на користь РФ, наполягаючи на тому, що договір про запозичення є недійсним і не підлягає примусовому виконанню, повідомляє «Є!».

Копія рішення Голосіївського суду була опублікована на офіційному сайті руху "Сила права", який займається допомогою "безпосередньо потерпілим від російської військової агресії". Саме член координаційної ради руху Ірина Вергина, яка вимушено покинула Луганськ, подавала позов з вимогою компенсувати збитки, завдані їй у результаті конфлікту на Донбасі.

В результаті суд прийняв забезпечувальні заходи за її позовом і постановив "призупинити здійснення платежів за державним зовнішнім запозичення України перед Російською Федерацією" в розмірі 3 мільярдів доларів і нарахованими відсотками за договором, укладеним 24 грудня 2013 року.

Читайте також: Україна подала заперечення щодо «боргу Януковича» до Високого суду Англії