Політика
2 червня 2016
Україна може отримати зброю від Канади
Найближчим часом Київ може підписати угоду про співпрацю в області оборони із Канадою, яка дозволить передавати зброю українським військовим.
news-image

Як повідомляє «Є!», посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю "Укрінформу" зазначив, що Україна може бути у списку Automatic Firearms Country Control List, куди входять країни, яким дозволений експорт канадського зброї.

Зараз Канада набагато краще розуміє, що зброя нам дійсно потрібна, і яка саме. Причому знає це не тільки від нас, але і від власних офіцерів, які тренують українських військових, - наголосив посол. - Інша справа, що Канада поки не готова надати нам зброю - вона обрала в цьому питанні лінію жорсткого узгодження своїх дій з партнерами по НАТО. Тому треба бути більш винахідливими і, продовжуючи тиск на канадський уряд, залучати на свою підтримку ширший фронт".

То ж Канада пов'язала внесення України до списку Automatic Firearms Country Control List із підписанням угоди про співпрацю в галузі оборони. А це, за словами дипломата, може статися дуже скоро.

Читайте також: Ціна бареля нафти не повернеться до 100 доларів, - аналітик