Україна
3 червня 2016
На знеструмленому миколаївському заводі відремонтували ракетний корабель
Ремонт судна проходив фактично в екстремальних умовах.
news-image

У Миколаєві на заводі ім. 61 комунара завершилися ремонт і випробування ракетного катера "Прилуки" Військово-морських сил України, повідомляє «Є!».

В ході ремонту було реконструйовано палубу, системи і механізми корабля, відновлено функціонування систем життєзабезпечення екіпажу і озброєння, повідомили в прес-службі концерну "Укроборонпром" із посиланням на керівника заводу Федора Петрова.

За словами Петрова, ремонт завершено фактично в екстремальних умовах - "Миколаївобленерго" відключило завод від електропостачання.

Тому обладнання вирішили підключити до орендованих дизель-генераторів. Зараз в таких же неприпустимих умовах ремонтують десантний корабель "Сватове". Колектив заводу вже звернувся до миколаївського губернатора Вадима Мерікова із проханням допомогти вирішити питання з енергетиками, а "Укроборонпром" (до складу концерну входить миколаївське підприємство) просить втрутитися в ситуацію РНБО.

Ракетний катер на підводних крилах "Прилуки", що перебуває на озброєнні ВМС України, побудований у 1979 році, зараз базується в Одесі, куди його вивели після окупації Криму Росією.

Читайте також: Росія купила у терористів вкрадений комбайн з українського заводу