Юрію Лозі довелося виправдовуватися за критику космонавта Гагаріна
Музикант і відтепер музичний критик Юрій Лоза вважає, що журналісти неправильно інтерпретували його слова.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ, Лоза напередодні заявив, що космонавт Юрій Гагарін «нічого не зробив, він лежав» під час першого польоту в космос.

2 червня на телеканалі «Зірка» було показано інтерв'ю з музикантом, в якому він порівнював Гагаріна з британською групою The Beatles.

Ви розумієте, в чому справа. Гагарін був першим. Гагарін нічого не зробив, він лежав. Він перший найголовніший космонавт. The Beatles були першими, хтось потрапив в потрібне місце в потрібний час, - заявив тоді Лоза.

Пізніше він пояснив свої слова, виступаючи на радіостанції Baltcom:

Журналістам потрібен скандал, тому вони все перекручує. Я просто сказав, що в порівнянні з сьогоднішніми космонавтами, і тим, що вони роблять, Гагарін нічого особливого не робив, крім того, що першим вилетів в космос. І він великий Гагарін, тому що він зробив це першим. Він був в такому ж скафандрі, практично нерухомий, проте він відкрив дорогу в космос.

Про Beatles Лоза повторив, що вони «потрапили в потрібний час в потрібне місце».

Думаю, що якби ті самі The Beatles, які отримали шквал популярності в 1963 році, з'явилися б десятьма роками пізніше, то нічого такого б не було, - вважає музикант.

Нагадаємо, відомий у 80-х роках у СРСР музикант і співак Юрій Лоза став відомий після кількох своїх критичних заяв у Фейсбуці щодо всесвітньо відомих рок-гуртів The Beatles, Rolling Stones  i Led Zeppelin.

Читайте також: Юрій Лоза знову наговорив зайвого про легендарних музикантів та Гагаріна