Події
3 червня 2016
Стець може звільнити свого заступника через «Миротворець»
Депутат від НФ Андрій Тетерук вважає винним в інформатаці на сайт "Миротворець" заступника міністра інформполітики після публікації сайтом даних журналістів, акредитованих на окупованих територіях.
news-image

Про це Тетерук заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє «Є!» з посиланням на "Українську правду".

Наші волонтерські проекти, як сайт "Миротворець", зробили для того, щоб ми розуміли про нашого ворога, більше, ніж наш мінінфомрполітики. І ми при цьому маємо заступника міністра інформполітики, яка, я маю підстави вважати, об'єднала журналістську спільноту, задіяла закордонні ЗМІ, зробила звернення послів G-7 і очорнила роботу України в їхніх очах, - обурився Тетерук.

При цьому він висловив обурення журналістами, які "насичують інформаційний простір зневірою до влади, до діяльності парламенту, влади, до діяльності депутатів".

Крім того Тетерук, заявив, що також  "є ситуація, коли канали створюють сюжети на вимогу, наприклад керівників держпідприємств, які накрали мільярди і з цих грошей замовляють програми, які відбілюють їх".

У свою чергу голова Мінінформполітики Юрій Стець повідомив, що "з понеділка почне роботу робоча група" з приводу сайту "Миротворець".

І якщо будуть виявлені факти порушення закону, цей заступник міністра буде звільнений, - зазначив він.

Ніхто з них не назвав прізвище заступника, про якого йшлося, однак, вочевидь, йдеться про Тетяну Попову.

У свою чергу прем'єр Володимир Гройсман наголосив, що "є фундаментальна цінність – це свобода слова", але закликав ЗМІ приділяти увагу роботі їхніх колег "які напевно не вважають свободу слова цінністю і виконують якісь замовні матеріали".

Я вважаю, що ми маємо її зберігати, що є принципово важливо для будь-якого демократичного суспільства і реагувати суто суспільними інструментами на ці речі. Звісно, якщо буде підрив нашої суверенності, територіальної цілісності, потрібно чітко реагувати. Але якщо стосується свободи слова, то наше завдання створити умови, при яких свобода слова не буде утискатись, - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, 16 травня Стець звинуватив свою заступницю Тетяну Попову, яка захищала журналістів у конфлікті з проектом "Миротворець", у самопіарі. 

Читайте також: «Миротворець» виклав сотню фотографій донецьких терористів